ŐSZI ÜLTETÉSŰ VIRÁGHAGYMÁK, GYORS KISZÁLLÍTÁSSAL
25.000. ft fölött INGYEN SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA


Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
390 Ft - 1 890 Ft
Virágzás ideje
Növény magassága
Típus
Virág színe
Szín
Cserépbe ültethető
Fényigény
Télálló

Cserepes tulipán és egyéb hagymás virágok

A tavasszal virágzó hagymások cserépben vagy akár balkonládában való termesztése egyszerű módja annak, hogy tavasszal-tél végén gyönyörű színekkel díszítsd  teraszod, vagy bármilyen részét a kertnek.  Még korlátozott  hely esetén is mindig van lehetőség néhány cserepnyi pompás tulipán vagy más tavaszi hagymás virág elhelyezésére.

Bár könnyen kivitelezhető, íme néhány dolog, amit tudni kell a tavaszi hagymák cserépbe ültetéséről, hogy biztosítsd a legszebb tavaszi virágpompát.

Melyik hagymás virágot ültethetjük cserépbe?

A KicsiKert virágainak leírásánál feltüntetjük, az adott virág jól érzi-e majd magát cserépbe vagy balkonládába ültetve. Választékunkat kifejezetten úgy állítottük össze hogy bőségesen lehessen válogatni a kicsi kertben, vagy akár egy erkélyen is pompázó hagymás virágok közül.

Milyen cserepet válasszunk tulipánok és egyéb hagymások ültetésekor?

A cserép, konténer vagy erkélyláda mindenképp olyan legyen, aminek az alján a fölösleges víz el tud távozni. Pangó vízben a hagymák elrothadnak.
Ha a hagymák benne maradnak a cserépben egész évben, mindenképp nagyméretű cserepet válassz.


Milyen földet válassz a cserépbe?

A cserepet jó minőségű virágfölddel töltsd meg .

Hogyan ültesd a hagymásokat cserépbe?

A hagymákat olyan mélyre ültesd a cserépbe, ahogyan a növény leírásánál látod. Nagyobb méretű hagymákat mélyebbre kell ültetni mint a kistermetű növények hagymáit.
Ültetés után alaposan öntözd be a cserepeket.

Ha a beültetett cserép kisméretű, vagy nem bírja a téli fagyokat, tárold lehetőség szerint hideg, de fagymentes helyen. Ha erre nincs módod, a cserepeket takard jutazsákkal vagy egyéb olyan anyaggal, ami megvédi a teljes fagytól.
Ne vidd meleg helyre, a tulipánoknak és a többi hagymásnak is szüksége van a téli hidegre a következő évi virágzáshoz!


Egy cserépbe ültethetsz különböző mélységre virághagymákat, összeállítva egy folyamatosan virágzó apró kertet. Ez az úgynevezett virághagyma lasagne.
Legalulra egy réteg földre kerüljenek a késői tulipánok, újabb réteg földdel takarjuk ezeket, erre ültethetünk nárciszt, jácintot, középkorai tulipánokat. Ezt ismét fedjük egy réteg földdel és a legfölső sorba ültessünk fürtős gyöngyikét, krókuszt vagy korai virágzású kisebb termetű botanikai tulipánokat.
Ennek az ültetési módszernek köszönhetően akár 100 napon keresztül lehet virágzó hagymás növényünk.

 


17
Virágzás ideje:
április-május
Növény magassága:
25-30 cm
Csomagonkénti mennyiség:
5 db
1 190 Ft 
990 Ft
Egységár: 198 Ft/db
Virágzás ideje:
április
Növény magassága:
35 cm
Csomagonkénti mennyiség:
5 db
1 190 Ft
Egységár: 238 Ft/db