HAMAROSAN INDUL AZ ŐSZI ÜLTETÉSŰ HAGYMÁSOK SZEZONJA :)

A rendelés menete és egyéb tudnivalók

 Jelenleg a tavaszi ültetésű, nyáron és ősszel virágzó hagymások, gumósok és szabadggyökerű évelők rendelési szezonja van


Hogyan vásárolhat webshopunkban?

A Kicsikert.hu virághagyma webáruház szolgáltatását Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkező, egyéni vásárló veheti igénybe.

A rendelés leadható regisztrált vásárlóként, vagy vásárolhat regisztráció nélkül is.

Mit kínálunk a kertbarátoknak?

A KicsiKert webshopban ősszel a tavaszi virágzású évelő virágok hagymái (pl. tulipán), tavasszal nyáron virágzó hagymásokat, gumókat (pl. dália), rizómát (pl. tajvani púpliliom), gyökércsomagolt növényeket (pl. árnyékliliom, csillagfürt)  vásárlására van lehetőség.

Tavaszi tudnivalók:

A gyökércsomagolt  növényeket úgy kell elképzelni, mintha egy nagy tövet kisebbekre osztanánk fel tavasszal amikor még nem hajt.
A növények a rügyekből fognak kihajtani, most még alvó állapotban vannak, készen a tavaszi ébredésre.
A
gyökércsomagolt növények nem levelesek! 

Lehet hogy apró hajtásokkal ébredeznek, ezek a kis hajtások megnyúlhatnak, elkezdhet hajtani a növény, majd a hajtások vissza is fonnyadhatnak, hiszen a csomagolásban nem kapnak annyi fényt mint szabadon és nincs nedvesség sem.
De ami a fontos, hogy a növények  gyökerei élnek, nedvdúsak,  elültetve megerősödnek, és kifejlődik belőlük a növény.

A gyökércsomagolt növény esetén ne kilevelezett, "kész" növényre számíton, ha ilyet szeretne,  konténeres vagy cserepes növényt válasszon!


Amennyiben cserepes növényről, palántáról van szó, ezt külön feltüntetjük.


A termékek kiválasztása

A kategóriákra kattintva megjelenik az adott csoportba tartozó teljes választék a virág képével, pontos megnevezésével, kategória besorolással és bruttó fogyasztói árral.

Rengeteg növény van, hogy találom meg ami legjobban tetszik?
Nagy gondot fordítottunk rá, hogy a kategóriákban többféle szempont szerint lehessen szűrni a termékeket.
Lehetőség van virágzási idő szerint választani, így kora tavasztól nyárelőig virágzó kompozíciót összeállítani.

A szín alapján történő szűrésnél kiválaszthatóa  kedvenc szín, így különböző színkombinációkat tud kertjében vagy akár erkélyládába ültetni.

A magasság szerinti válogatás is igen hasznos, így könnyebb eldönteni, melyik növény hol fog jól fejlődni, nem árnyékolva egymást.

A termékre kattintva a kép mellett több fontos információt tüntettünk fel:
-Minimálisan rendelhető darabszám
-Virágzás ideje
-Növény magassága
-Különleges tulajdonság.
A Bővebben gombra kattintva a virág részletesebb leírása található.
Itt minden esetben szerepelnek piktogrammok.

Ültetési hely

Illatos virág

Vágott virágnak is kitűnő
Beporzókat, pillangókat csalogató


A részletes leírás alatt egy összefoglalót található a növény fő tulajdonságairól, hogy még teljesebb legyen az információ.

A piktogramokról részletesebben ide kattintva tájékozódhat.

Igyekszem a saját tapasztalataim és fotóim is megosztani, ez a növények részletes leírása alatt található.
Egyelőre még elég nagy lemaradásban vagyok, de dolgozom rajta.


Megrendelés

A termékek a Kosárba gombra kattintva rendelhetők meg.
A kosár ikonra kattintva lenyílik egy kis ablak, ahol látszik a megrendelt termékhez tartozó teljes összeg  és menet közben is folyamatosan ellenőrizhető a kosár tartalma.

Az itt lenyíló ablakban a Pénztár gombra kattintva a megrendelés véglegesítése történik, a Kosár megtekintése gomb megnyomásával pedig a kosár részletes tartalmát látható.

A növények csomagolásáról

Árainkat igyekszünk alacsonyan tartani, ezért növényeink zöme saját kiszerelésben, papírtasakban kerül kiszállításra, hogy vásárlóinknak ne kelljen plusz költséget kifizetni azért a csomagolásért.

Amennyiben érkezik a növényhez plusz jelölő, előlap, ezt mellékeljük az adott növényhez, amennyiben nem, a tasakon kerül feltüntetésre tartalma.

Az árérzékenységen felül a KicsiKert és a MancsMűvek működtetésénél elkötelezettek vagyunk hogy környezetünk védelmében minél kevesebb hulladékot, plasztikot használjunk fel, elkerüljük a fölösleges és nem lebomló csomagolás használatát.

Vegyünk példaként egy hagymás növényt. Ez általában egy lyukacsos plasztik zacskóba van csomagolva, mely egy nagyon szép, színes, látványos, vastag papírra nyomott, fényezett előlaphoz van erősítve.
Az előlapon hasznos információk vannak, de ugyanezek az információk megtalálhatók weboldalunkon, bármikor hozzáférhetően.

A csomagolás is megmarad sajnos, a plasztik tasak lebomlási ideje 200-1000 év (egy évezred!), a színes karton előlap lebomlása is évekig tarthat, és papír ugyan alapesetben igen, ebben az esetben a nyomat miatt nem komposztálható.

Az általunk használt papírtasak lebomlási ideje 3-4 hét, a kartondobozok kb. 3 hónap alatt bomlanak le.

Térkitöltőnek selyempapírt, kartont, lebomló térkitöltőt (vízben feloldódó, kukorica alapú) használunk, esetenként újrafelhasznált buborékfóliát vagy egyéb, újrafelhasznált térkitöltőt. Kartondobozaink egy része újra felhasznált csomagolás.

Kérjük, tartsanak velünk ezen az úton, hogy gyerekeink, unokáink ne egy szeméttel zsúfolt, élhetetlen világot örököljenek tőlünk. Amennyiben módjuk van rá, használják fel ezeket az anyagokat, vagy szelektív gyűjtőbe dobják ki, ha nincs rá szükség.


Itt, a KicsiKert weboldalán minden egyes növénynél feltüntetjük, amit fontosank gondolunk a növény ismeretéhez.
Az ültetési, virágzási idő, habitus, méret, szín, talaj-és környezeti igény, fagyállóság, ültetési információk minden egyes növénynél fel van tüntetve,kérjük innen tájékozódni ha valamiben elbizonytalanodnak.
Ha valahol nem eléggé alapos a leírás, bátran keressenek telefonon vagy emailben, szívesen adunk tanácsot.

Az ültetésnél érdemes megjegyezni, hogy az átlagos ültetési mélység a hagyma méretének két-két és félszerese, azaz ha egy hagyma 3 cm "magas" (itt nem a hagyma körméretére kell figyelnünk!) akkor a 6-8 cm mélyre ültetve megfelelően helyezzük el a növényt.
Ahol ettől érdemes eltérni, ezt jelezzük.


Növények tárolása ültetésig

Amennyiben a növényeket nem tudja rögtön elültetni, a csomagolást kibontva hűvös, száraz helyen tárolja. A gyökércsomagolt növényeket ne vegye ki a tőzegből, ez megóvja a kiszáradástól. Ezek a növények kibírják hosszabb ideig ha nincsenek elültetve, ilyenkor a tőzeget érdemes enyhén megnedvesíteni.

Sok növényt lehet cserépben nevelni vagy akár előhajtatni, ez is megoldás lehet, ha tartósan fagyosabb idő akadályozza az elültetést, vagy nagyon hideg még a talaj.
Cserepes ültetés esetén a nem fagytűrő növények téli tárolása is roppant egyszerű, csak be kell vinni fagyvédett, hűvös helyre cserepestől.

Telefonos ügyfélszolgálat
Telefonon is szívesen válaszolunk ha kérdése van, hétfőtől csütörtökig 10-16 óra, pénteken 10-14 óra között.


Ha még nem ismer minket és szeretné megtudni, milyen szolgáltatásra számíthat, nézzen be társoldalunkhoz, a MancsMűvek oldalára.
Itt látható hogy 100%-os vevő elégedettséggel dolgozunk,  az Árukereső által ellenőrzött, valós vásárlói minősítések szerint, valamint megkaptuk a Megbízható Bolt minősítést is.

Ugyanezt a lelkiismeretes szolgáltatást nyújtjuk itt, a Kicsikert webshopban is, garantálva hogy elégedett lesz vásárlásával.


Köszönjük a bizalmat, örömteli kertészkedést kívánunk!