INGYENES ÁTVÉTEL GÖDI CSOMAGPONTUNKON
MENNYISÉGI KEDVEZMÉNY!

A rendelés menete és egyéb tudnivalók

Hogyan vásárolhatsz webshopunkban?
A Kicsikert.hu virághagyma webáruház szolgáltatását Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkező, egyéni vásárló veheti igénybe.

A rendelést leadhatod regisztrált vásárlóként, vagy vásárolhatsz regisztráció nélkül is.

A KicsiKert webshopban évelő virágok hagymáit (pl. óriásliliom, tulipán), gumókat (pl. dália), rizómáit (pl. tajvani púpliliom), gyökércsomagolt növényeket (pl. árnyékliliom, csillagfürt) tudsz vásárolni.
A gyökércsomagolt  növényeket úgy képzeld el, mintha egy nagy tövet kisebbekre osztanánk fel. A növények a rügyekből fognak kihajtani, most még alvó állapotban vannak, készen a tavaszi ébredésre, vagy épp apró hajtásokkal ébredeznek.
Ezek a kis hajtások megnyúlhatnak, hiszen a csomagolásban nem kapnak annyi fényt mint szabadon. De elültetve megerősödnek, és kifejlődik belőlük a növény.

Amennyiben cserepes növényről, palántáról van szó, ezt külön feltüntetjük.


A termékek kiválasztása

A kategóriákra kattintva megjelenik az adott csoportba tartozó teljes választék a virág képével, pontos megnevezésével, kategória besorolással és bruttó fogyasztói árral.

Rengeteg növény van, hogy találom meg ami legjobban tetszik?
Nagy gondot fordítottunk rá, hogy a kategóriákban többféle szempont szerint lehessen szűrni a termékeket.
Lehetőséged van virágzási idő szerint választani, így kora tavasztól nyárelőig virágzó kompozíciót összeállítani.

A szín alapján történő szűrésnél kiválaszthatod kedvenc színeid, így különböző színkombinációkat tudsz kertedben vagy akár erkélyládába ültetni.

A magasság szerinti válogatás is igen hasznos, így tudod eldönteni, melyik növény hol fog jól fejlődni, nem árnyékolva egymást.

A termékre kattintva a kép mellett több fontos információt találsz:
-Minimálisan rendelhető darabszám
-Virágzás ideje
-Növény magassága
-Különleges tulajdonság.


Ezeknek az információnak a birtokában már szinte mindent tudsz a növényről.


A Bővebben gombra kattintva a virág részletesebb leírását találod.
Itt minden esetben szerepelnek piktogrammok.

Ültetési hely

Illatos virág

Vágott virágnak is kitűnő
Beporzókat, pillangókat csalogató


A részletes leírás alatt egy összefoglalót találsz a növény fő tulajdonságairól, hogy még teljesebb legyen az információ.


Megrendelés

A termékeket a Kosárba gombra kattintva rendelheted meg.
A kosár ikonra kattintva lenyílik egy kis ablak, ahol látod a megrendelt termékhez tartozó teljes összeget és menet közben is folyamatosan ellenőrizheted a kosarad tartalmát.

Az itt lenyíló ablakban a Pénztár gombra kattintva a megrendelés véglegesítése történik, a Kosár megtekintése gomb megnyomásával pedig a kosár részletes tartalmát látod.

Előrendelés

Ezeket a növényeket 'Előrendelhető' címkével jelöltük, általában február és augusztus hónapban van lehetőség előrendelésre, ez a növényeknél 'Előrendelhető' címkével van jelölve.


A tavaszi ültetésű nyári hagymásokat márciustól, a szabadgyökerű évelőket március 15.-től szállítjuk.

Kérjük ügyelj rá, hogy a különböző szállítási idejű növényeket ne rendeld meg egyszerre, mert ezeket nem tudjuk együtt szállítani.
Mivel a készletünk véges, előrendeléssel biztosíthatod, hogy a választott növényt biztosan megkapd.

Előrendelésnél utánvétet nem tudunk biztosítani, a megrendelést bankkártyával vagy utalással tudod kiegyenlíteni a vásárláskor a webshopban, erről előlegszámlát küldünk.

Ezeknek a növényeknek a szállítása márciustól indul, ekkor már az előrendelési lehetőség megszűnik, nem feltétlenül tudjuk biztosítani a kiszemelt növényt.Fizetés
Vásárlóink négyféle fizetési mód közül választhatnak:  bankkártyás fizetés, banki átutalás, készpénz személyes átvételnél vagy utánvét.
Utánvét esetén a kezelési költség 590 ft.


Bankkártyás fizetéssel a rendelésnél vagy banki előreutalásnál nem nem terhel az utánvét költsége, így lehetőség szerint célszerű ezen fizetési módok választása.


Átutalás esetén 3 naptári nap áll rendelkezésedre, hogy a vásárlás ellenértéke a megadott számlaszámra átutalásra kerüljön.
Amennyiben az átutalás ez alatt az idő alatt nem érkezik meg, a megrendelés törlésre kerül.

Kiszállítás

Amint a fagyok már nem veszélyeztetik a növények épségét, megkezdődik a kiszállítás.

A csomagokat Futárszolgálattal küldjük ki a megadott postázási címre,
a kiszállítás idő 1-2 nap, valamint választhatsz Foxpost automatába kiszállítást (2-4 nap általában) és személyes átvételt gödi átvételi pontunkon.

Mivel azt szeretnénk, hogy a növényeket ugyanolyan prémium minőségben kapd kézhez, ahogy mi elindítjuk feléd, ezért házhozszállítással hétfőtől csütörtökig, Foxpost automatába hétfőn-kedden adjuk fel a csomagokat.
Így a növények nem töltenek a kelleténél több időt becsomagolva és esetleg egy hideg automatában napokig.

Foxpost automatába szállítást csak saját felelősségedre válassz, kérjük. A növények károsodhatnak, ha túl hosszú időt töltenek hideg vagy meleg körülmények közt, vedd át csomagodat a beérkezés napján!

A személyes átvételnél vásárlásra nincs lehetőség, csak megrendelt csomagod átvételére, ez egy kényelmi szolgáltatás, így nem kell szállítási díjat fizetni, ez minden esetben ingyenes!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Foxpost nem mindig küld visszaigazolást, amikor a csomagot begyűjtik, előfordul hogy csak a depóban kerül be nyilvántartásukba, addig azt láttad hogy nem feladott a csomag.
Amennyiben tőlünk értesítést kapsz a kiszállításról, minden esetben útnak indítottuk a rendelést!

E-mailben értesítünk a megrendelés feldolgozása folyamán minden mozzanatról.
Reméljük a folyamatos információáramlás biztosítja, hogy pontosan tudomásod legyen róla, hol tart csomagod összekészítése és kiszállítása.

Reklamáció

Minden esetben rendkívüli gondossággal járunk el a csomagolásnál, figyelve arra hogy a dobozokba, buborékos borítékba megfelelő módon kerüljenek a növények, hagymák,  dobozos csomagolás esetén különös tekintettel arra, hogy térkitöltővel fixáljunk mindent, ne maradjon üres hely a növények között, így nem tudnak ütődni, általában ez szokott sérülést okozni.

Csomagolóanyagaink a plasztik tasak kivételével lebomló anyagok, esetenként újra felhasznált de tiszta, jó állapotú csomagolóanyagok, mivel figyelünk arra, hogy környezetünket a lehető legkisebb mértékben terheljük.
Kérjük, a csomagolóanyagot szelektíven gyűjteni, köszönjük.

Reklamációt fényképpel fogadunk el, házhozszállításnál a csomag átvételétől számított  24 órán belül.
Foxpost automatás kiszállításnál kizárólag akkor ha csomag kivételre került az automatába bekerülés napján, szintén fényképpel, 24 órán belül. Amennyiben a csomag nem kerül kivételre a bekerülés napján, abban az esetben ez a vásárló felelőssége, az automaták boxaiban lehet extrém hideg vagy meleg, mely károsíthatja a növényeket ha hosszabb ideig vannak ezeknek a hatásoknak kitéve.
Normál körülmények közt a növények tökéletesen bírák a szállítást.

Mindkét esetben kérjük a csomagolást és a kifogásolt növényt is lefotózni.
Sérülés esetén a csomagot kérjük lefotózni úgy hogy a teljes tartalma benne van, a megérkezés állapotában, majd a sérült növényt kivéve a kifogásolt darabról is fotót kérünk. Nem csak a kifogásolt részről (pl. hagyma alja), hanem az egész hagymáról, gyökérről, rizómáról.

Különös figyelmet fordítunk a növények megfelelő rögzítésére, csomagolóanyaggal burkolására, de a szállítás viszontagságaiból adódóan ennek ellenére is előfordulhat a sérülés.
A növények szállításból eredő sérülésére fotók hiányában nem tudunk jótállást vállalni.

Kérjük súlyosan sérült csomagot ne vegyetek át, kevésbé komolyan sérült csomagról futártól jegyzőkönyvet kérünk felvetetni.

A garancia érvényesítése érdekében fontos a megfelelő képanyag készítése a csomag, majd a növény kibontását követően is. A növényeken észlelt hibát a csomag átvételét követő 24 órán belül kérjük jelezni, ezt követően a minőségre irányuló panaszt már nem tudunk elfogadni.

Hideg időben történő rendelések esetén fázásos károsodásra garanciát nem vállalunk. Gondos csomagolást biztosítunk, de a hideg időszakban kérjük ennek tekintetében leadni a rendelést, különösen automatába való rendelés esetén, mivel a Foxpost nem vállal időgaranciát a csomagok kézbesítésére.

A növényeket a forgalmazótól fajta azonosítással kapjuk, a jelölésekre nincs ráhatásunk, esetleges tévedésért nem tudunk garanciát vállalni.


Növények tárolása ültetésig

Amennyiben a növényeket nem tudod rögtön elültetni, a csomagolást kibontva hűvös, száraz helyen tárold. A gyökércsomagolt növényeket ne vedd ki a tőzegből, ez megóvja a kiszáradástól. Ezek a növények kibírják hosszabb ideig ha nincsenek elültetve, ilyenkor a tőzeget érdemes enyhén megnedvesíteni.

Sok növényt lehet cserépben nevelni vagy akár előhajtatni, ez is megoldás lehet, ha tartósan fagyosabb idő akadályozza az elültetést, vagy nagyon hideg még a talaj.
Cserepes ültetés esetén a nem fagytűrő növények téli tárolása is roppant egyszerű, csak be kell vinni fagyvédett, hűvös helyre cserepestől.

Telefonos ügyfélszolgálat
Telefonon is szívesen válaszolunk ha kérdésed van, hétfőtől csütörtökig 10-16 óra, pénteken 10-14 óra között.
Ha még nem ismersz minket és szeretnéd megtudni, milyen szolgáltatásra számíthatsz, nézz be társoldalunkhoz, a MancsMűvek oldalára.
Itt láthatod hogy 100%-os vevő elégedettséggel dolgozunk,  az Árukereső által ellenőrzött, valós vásárlói minősítések szerint, valamint megkaptuk a Megbízható Bolt minősítést is.

Ugyanezt a lelkiismeretes szolgáltatást nyújtjuk itt, a Kicsikert webshopban is, garantálva hogy elégedett leszel vásárlásoddal.


Köszönjük a bizalmad, örömteli kertészkedést kívánunk!