Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
169 Ft - 690 Ft
VIRÁGZÁS
MAGASSÁG
Típus
Virág színe
Szín
Cserépbe ültethető

Késői tulipán

Szeretnél tavasszal színpompás kertet? Virágtengert a teraszodon?
Pompás vágott virágokat a nappalidba vagy egy szép csokorba?
Ennél kevés dolog egyszerűbb!
Ültess tulipánokat!

A késői tulipánokra jellemző az április végi-májusi virágzás, találsz köztük szimpla virágú és bazsarózsa virágú dupla tulipánt, rojtos szélű és papagájtulipánt, szín-és formagazdagságuk széles skálája miatt bárki megtalálja a neki tetsző virágot.

A késői tulipánok zöme kitűnő, tartós vágott virág,  ha ezt a piktogrammot látod a leírásban, az a tulipán vázában és csokorban is  sokáig díszíteni fog.

Ez a jelzés a késői tulipánok ültetési módját mutatja. A virágok leírásánál megtalálod, hol fogja magát jól érezni a növény. A késői tulipánokkal is rendkívül változatosan díszítheted a kerted. Remekül virágoznak ágyásban, akár magaságyásban is, az alacsonyabb fajták szegélyként, sokuk pedig mint cserepes tulipán.

Ha csak kicsi kerted van, vagy egy erkélyed, cserepes tulipánokkal csodás hatást tudsz elérni, színeket formákat varázsolni a hosszú tél szürkesége után.

A tulipánok az ékszerszerű miniatűröktől a hatalmas, dúsan szirmú bazsarózsa tulipánok káprázatáig széles választékban állnak rendelkezésre a stílusos ágyások és szegélyek kialakításához.

Egyszínű, csíkos, rojtos és fodros - minden ízlésnek van tulipán!

Ültess késői tulipánokat ősszel, hogy jövőre ne a szomszéd kertje legyen zöldebb :)


ÚJ
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
45-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Nagy virágú, Hosszú virágzás
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
40-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Cserépbe ültethető, Balkontulipán, Különlegesség, , Hosszú virágzás, Kezdő kertészeknek is ajánljuk, Kitűnő vágott virág
259 Ft
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
40-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Extra nagy méretű hagyma, Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség
299 Ft
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Kitűnő vágott virág, Nagy virágú, Különlegesség, , Hosszú virágzás
319 Ft
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
35-40 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség
249 Ft
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
35-40 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség
279 Ft
VIRÁGZÁS:
április-május
MAGASSÁG:
45-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Extra nagy méretű hagyma, Kezdő kertészeknek is sikerélmény, Feltűnően nagy virágú, Cserépbe ültethető, Kis gondozási igényű
199 Ft
 

 

Hogyan ültessük és gondozzuk a  késői tulipánokat?

-Válassz ki egy helyet a kertedben, ahová a késői tulipánokat szeretnéd ültetni. Ezek a tulipánok is teljes napsütésben és félárnyékban érzik jól magukat.

A késői tulipánok között vannak nagy, nehéz virágú fajták. A telt dupla virágú és a bazsarózsa virágú tulipánok melyekre főleg jellemző ez.  Ezért ezeknek a tulipánoknak keress kicsit szélvédettebb helyett hogy dús szirmokat ne tépázza meg a késő tavaszi szél.

A  késői tulipánokat is ültetheted cserépbe, magaságyásba, kerti ágyásba, szegélynek is csodás látványt nyújtanak.

-Ültesd el a hagymákat.
A késői tulipánhagymákat legalább körméretüknek megfelelő mélységbe kell ültetni az előkészített talajba.
Egymástól méretük egy-másfélszeres távolságára ültesd ezeket a hagymákat is, majd takard be a tavaszi hagymáidat földdel.
Cserépben ültetheted a hagymákat az ajánlott távolságnál közelebb egymáshoz.

Mint a hagymás növények zöme, a késői tulipán is nagyobb csoportokban mutatós, ültess legalább 5 db hagymát hogy igazán hangsúlyos hatása legyen.


-Ha száraz ősszel ültetsz, miután elültetted a hagymákat, öntözd meg, hogy segítsd a növény gyökereinek kialakulását.

-Mulcsozd a talajt télire. A télre való felkészüléshez érdemes befedni a talajt mulccsal, hogy ezáltal megvédd a hagymákat a fagyoktól.

-Tavasszal távolítsd el a mulcsot. A tavaszi utolsó fagy után távolíts el a mulcsot a virágágyásból, és öntözd meg a tulipánhagymákat. Néhány héten belül elkezdenek kihajtani, és kora tavasszal az első virágok a korai tulipánok is megörvendeztetnek virágzásukkal.



Néhány további tipp a  késői tulipánok gondozásához:

-Trágyázás: a növekedési időszak alatt havonta egyszer tápoldatozd a növényt gazdag szerves trágyával, vagy egyéb tápanyaggal, hogy korai tulipánjaid a következő szezonban is virágzásra ösztönözd.


-Öntözés: Miután eltávolítottad a mulcsot tavasszal a talajról, hetente egyszer öntözd meg a tulipánokat is.

- Gondozás a tulipán elvirágzása után: az elszáradt, hervadt virágokat vágjuk le.
Ez az újbóli növekedés elősegítése érdekében történik, így a tulipánok hagymája fejlődik, növekszik, elősegítve ezel a következő évi dús virágzást és a hagymák szaporodását.


A lombozatot mindenképp addig hagyjuk a növényen, amíg a levelek teljesen megsárgulnak vagy megbarnulnak. A levelek táplálják a növényt, előkészítve a tulipánhagymákat a jövő tavaszi újabb virágzásra.

-Újratelepítés: Ha a tulipánokat szeretnéd átültetni, a vegetációs időszak végén amikor a  virágzás befejeződött, visszahúzódtak a leveleik, ásd ki a hagymákat, és tárold őket száraz helyen.
Amint beköszönt az ősz, elültetheted a hagymákat, hogy felkészítsd őket a következő virágzásra.