Medvehagyma
Gyógynövényként is jól ismert, kis gondozási igényű évelő hagymás.
Ideális körülmények között gyorsan elszaporodik.
Kedveli az üde talajt, árnyékos-félárnyékos helyet.
A természetben nyirkos, árnyas erdők aljnövényzeteként nő, virágzási idején nagy fehér virágszónyeget képez.
Az egész növénynek jellegzetes illata van.
A medvehagyma közkedvelt konyhai felhasználásra is, levelét fogyasztjuk.
Április-májusban virágzik, ezután a növény visszahúzódik és gyűjti az erőt a következő évre.
Nem igényes, kártevője gyakorlatilag nincsen.
Mutatós szegélynövényként, ágyásban, cserépben is.
SEMMIKÉPP NE ÜLTESSÜK GYÖNGYVIRÁG KÖZELÉBE!
A gyöngyvirág levele hasonló, de minden része erősen mérgező, kerüljük el hogy véletlenül összekeverjük a két növényt!
SAJÁT TAPASZTALAT
Fotót eszembe sem jutott csinálni mert reménytelennek tűnt medvehagyma hagymát (vagy ahogy gyakran mondják, medvehagyma gumót) beszerezni.
Nálam kifejezetten napos és száraz helyen van, pár év alatt elszaporodott, húsvétra mindig van házi medvehagyma a sonka mellé :)
Igazából egyáltalán semmi törődést nem igényel, márciusban elkezd hajtani, majd amikor a levelek megnőnek, úgy szedem hogy maradjon minden tövön levél, majd ezután kibontja a szép fehér virágait.
Nagyon szépen lehet vele tálalni, a virága is medvehagyma izű.