SZEZONVÉGI KIÁRUSÍTÁS, AMÍG A KÉSZLET TART!

KicsiKert Magazin

Információk, érdekességek az őszi virághagymákról

Információk, érdekességek az őszi virághagymákról

Információk, érdekességek az őszi virághagymákról

Az őszi virághagymák összefoglaló nevüket ültetési idejükről kapták, hiszen ahhoz hogy tulipán, nárcisz, krókusz, szellőrózsa és még számos egyéb virághagyma díszítse tavasszal kertünket, ezeket a virágokat ősszel kell elültetnünk.

Ezekre a növényekre jellemző hogy virágzásukhoz szükséges a hideghatás, anélkül nem virágoznak.

A tavasszal virágzó hagymások igazi bajnokok, bírják a tél megpróbáltatásait, sőt, a nedves, hideg talaj kelti életre őket, ebben a közegben kezdik gyökerüket növeszteni, levélkéiket hajtani, hogy tavasszal készen álljanak rá hogy virágba borítsák kertedet, erkélyedet.

A méret nem akadály, kertecskéd lehet akár egy tenyérnyi helyen is.

A tulipánhagymák közül is tudsz számos csodás változatot választani, melyek egy cserépnyi földben is jól érzik magukat és dúsan virágoznak.

Ha vállalkozó kedvű vagy, próbáld ki az emeletes ültetést, mellyel virág lasagne vagy tulipán lasagne néven is találkozhattál.
Ez nagyon jó móka, ne hagyjátok ki!


Candy Prince tulipán, Purissima tulipán , sötétkék fürtös gyöngyike, Cheerfulness nárcisz

A virághagymák ültetése még a kezdő kertészek számára sem jelent nehézséget,  és azon kívül hogy gyönyörködhetsz virágaikban, illatukat élvezheted,  velük szorosabban kapcsolódhatsz a természethez.

Hogy hogyan?
Mennyire érdekes ez, talán át sem gondoljuk.
A tulipánok aranykorában csak nagyon sok pénzért lehetett virághagymához jutni.
Ez már a szinte elképzelhetetlen régmúlt, a virághagyma rendelés még sosem volt ilyen egyszerű.

Csak kapcsolódsz az internethez és a kedvenceid között rákattintasz a KicsiKert virágwebshop oldalára. A web gyors, már nyílik is az oldal.
Itt is csak annyi gondod van, hogy nehéz a választás, melyik csodaszép tavaszi virágzású hagymást, különleges virágot válaszd.
Leadod a megrendelést és akár másnap a kezedben van a válogatott virághagymákkal teli csomag, már csak el kell ültetni.

Az őszi ültetésű hagymák ideális ideje most van, amikor már hűvös a talaj, de nincsenek állandó fagyok. Ez az ültetési idő kitolódhat egészen akár november végéig, úgyhogy nem vagy semmiről lekésve!

Az első lépés, hogy kigondolod, hogy hová ültesd el a zsákmányt.
A tulipán és a többi virághagyma ültetése nagyon egyszerű.

Válassz napos vagy félárnyékos helyet, akár a lombos fák tövében is, hiszen mire ezek levelesek lesznek, addigra a virágaid már elnyílnak.
Nincs kerted? Sebaj, tudod, tenyérnyi helyen is kertészkedhetsz.


Elülteted a hagymákat és most itt kanyarodjunk oda vissza ahonnan ide kerültünk, hogy épp várod a tavaszt és kezdenek virágozni a virághagyma webáruházból rendelt tulipánok.

Mi történik, amint csak egyetlen kis virág kinyílik?
Megjelennek az álmos, gömbölyű dongók, a mindig sietős méhecskék, az illatra, nektárra éhes apró kis csudabogárkák a hosszú téli koplalás után.

Tudom, hogy már furcsán nézel, de gondolj csak bele! Itt ér össze a virtuális világ a természettel, még ha balkonkertész vagy is, hiszen maga a természet jön el hozzád ezekkel a kis lényekkel, akik alig várják hogy egy kis nektárhoz jussanak a hosszú téli alvás után.


Számunkra nagy öröm hogy a mi nagy gondossággal, szeretettel válogatott virághagymáink viszik el hozzád ezt az apró, megunhatatlan varázslatot.


Ne sajnáld magadtól ezt az örömöt, a tompa tél utáni színtengert, az illatokat, válaszd ki és rendeld meg azokat a virághagymákat, amik megtetszenek.

Az ültetés gyerekjáték (sőt, gyerekekkel is remek játék) és kora tavasszal a tulipán, nárcisz, krókusz, vidám, korai virágzása fogad majd.


Néhány tavaszi hagymás beltérben való hajtatásra is alkalmas, így gyönyörű színeket varázsolhatsz  lakásodba is.

A nagy áruházakkal ellentétben mi csak  nagyméretű, friss virághagymákat forgalmazunk, melyek erős növényeket és teltebb, több virágot biztosítanak.

Hagymáink prémium minőségűek, egészségesen és növekedésre készen érkeznek hozzád.
Ezek a válogatott, ősszel ültetetendő virághagymák bármelyik kertet a hétköznapiból lenyűgözővé varázsolhatnak.

A tavasszal virágzó érdekességek, mint pünkösdirózsa virágú tulipánok, a koronás szellőrózsa (Anemona), hófény és a többi kedves, lenyűgöző virág szépségében gyönyörködve  megcsodálhatjuk a természet tervezői képességeit.

Minden hagymás virágnak  megvan a maga különleges szupernövényi ereje, legyen az édes illat, merész szín, tollszerű, különc szirmok, vagy csak egy szimpla, de lenyűgöző báj.
Ezek azok a virágok, amelyek különlegessé teszik kertedet, erkélyedet!