Szűrés
Termék státusza
VIRÁGZÁS
MAGASSÁG
Típus
Virág színe
Szín
Cserépbe ültethető

Papagájtulipán

Az egzotikus papagájtulipán a kert egyik leginkább feltűnő dísze, mutatós, rojtos és fodros tollszerű szirmaival és többszínű mintázatával.

A papagájtulipán nagy virágokkal rendelkező, feltűnő, későn virágzó tulipán, amely jelentős díszítő értékű, különleges színfolt mind a szabadban, mind a beltérben.

A papagájtulipánhagymákat ősszel, szeptember és november között ültesd el, hogy legyen idejük kifejlődni a késő tavaszi virágzás előtt.
Tanácsos mulcsot adni a növény talajához, hogy télen megvédje az új gyökereket a fagyoktól.


VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
40-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Extra nagy méretű hagyma, Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
40-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Extra nagy méretű hagyma, Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség
VIRÁGZÁS:
május
MAGASSÁG:
40-50 cm
FŐ JELLEMZŐK:
Cserépbe ültethető, Kitűnő vágott virág, Különlegesség

Hogyan ültessük és gondozzuk a papagájtulipánokat?

1.  Válasszon ki egy ültetési helyet a kertjében, ahová a papagájtulipánokat szeretné ültetni. A papagájtulipánok teljes napsütésben és szélvédett helyen érzik jól magukat. A papagájtulipánokat ültetheti közepes méretű konténerekbe vagy cserépbe, vagy közvetlenül a kerti ágyásba.

2. Ültesse el a hagymákat.
A papagájtulipánhagymákat legalább körméretüknek megfeleő mélységbe kell ültetni az előkészített talajba.
Egymástól méretük egy-másfélszeres távolságára. Tehát egy 10 cm körméretű, nagyobbra növő fajtát legalább 10-15 cm-re egymástól.  Takarja be a tavaszi hagymáit földdel.

3.Ha száraz ősszel ültet, miután elültette a hagymáit, öntözze meg a területet, hogy segítse a növény gyökereinek kialakulását.

4. Mulcsozza a talajt télire. A télre való felkészüléshez érdemes befedni a talajt mulccsal, hogy  ezáltal megvédje a hagymákat a fagyoktól.

5. Tavasszal távolítsa el a mulcsot. A tavaszi utolsó fagy után távolítsa el a mulcsot a virágágyásból, és öntözze meg a tulipánhagymákat. Néhány héten belül elkezdenek kihajtani, és késő tavaszra a papagájtulipánjai készen állnak a virágzásra.

 

Íme néhány további tipp a papagájtulipánok gondozásához:

1. Trágyázás: a növekedési időszak alatt havonta egyszer tápoldatozza a növényt gazdag szerves trágyával, vagy egyéb tápanyaggal, hogy papagájtulipánjait a következő szezonban is virágzásra ösztönözze.

2. Öntözés: Miután eltávolította a mulcsot tavasszal a talajról, hetente egyszer öntözze meg papagájtulipánját.

3. Gondozás a papagájtulipán elvirágzása után: az elszáradt, hervadt virágokat vágjuk le. Ez az újbóli növekedés elősegítése érdekében történik, így a tulipánok hagymája fejlődik, növekszik, elősegítve ezel a következő évi dús virágzást és a hagymák saporodását.
 A lombozatot mindenképp addig hagyjuk a növényen, amíg a levelek teljesen megsárgulnak vagy megbarnulnak. A levelek táplálják a növényt, előkészítve a papagájtulipánhagymákat a jövő tavaszi újabb virágzásra.

4. Újratelepítés: Ha a tulipánokat szeretné átültetni, a vegetációs időszak végén amikor a papagájtulipánok virágzása befejeződött, visszahúzódtak a leveleik, ássa ki a hagymákat, és tárolja őket száraz helyen. Amint beköszönt az ősz, átültetheti a hagymáit, hogy felkészítse őket a következő virágzásra.