ŐSZI ÜLTETÉSŰ VIRÁGHAGYMÁK, GYORS KISZÁLLÍTÁSSAL
25.000. ft fölött INGYEN SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA


Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
820 Ft - 1 190 Ft
Virágzás ideje
Növény magassága
Típus
Virág színe
Szín
Télálló
Ültetési hely

Bugás lángvirág - Phlox paniculata

 

 

Bugás lángvirág - Phlox paniculata

A lángvirág az egyik legismertebb és legkedveltebb dísznövény.
Az árlevelű lángvirág alacsony, kúszó évelő, míg a bugás lángvirágok magasra növő, gömbszerű virágzatú, rendkívül kellemes illatú nyári évelők.

Hegyes, üdezöld levelei közt sudár száron nyílnak ötszirmú virágokból álló gömbjei, melyek júlisutól szeptemberig díszlenek.

A bugás lángvirág változatos virágszínű növény, fehértől sötétliláig sok színben elérhető, újabb, különleges változatai többszínűek, különleges árnyalatúak, mint a Sherbet Blend.


A bugás lángvirág gondozása

A lángvirág nem különösebben igényes évelő, közepes tápdús, világos, félárnyékos helyen jól érzi magát, a tűző napra lehetőleg ültessük.
Egy nagyon fontos gondozási tényezőre kell odafigyelni, kerüljük a nagyon párás környezet, mert nagyobb párában hajlamos lehet a lisztharmatra.

Az elvirágzott szárakat visszavágva új virágokat hajt.

Bugás lángvirág szaporítása

Legegyszerűbben tőosztással szaporítható, erre az ősz a legjobb időszak. A gyökereket óvatosan kiemelve 2-3 részre osztjuk és humuszban gazdag talajba ültetjük.

Dugvánnyal is szaporítható, de sikeresebb a tőosztás.

Nálunk gyökércsomagolt, erős töveket találsz. A gyökércsomagolt és szabadgyökerű növények ültetéséről olvasd el blogcikkünket!