VILLÁMGYORSAN SZÁLLÍTUNK!
25.000. ft fölött INGYEN SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA


Szűrés
Termék státusza
VIRÁGZÁS
MAGASSÁG
Típus
Virág színe
Szín
Cserépbe ültethető

Szimpla virágú tulipán

A szimpla vagy egyszerű virágú tulipánok ültetésekor rengeteg szebbnél szebb fajta közül választhatsz.
Vannak köztük botanikai tulipánok melyek a legkorábban kezdenek virágozni, némelyikük már márciusban, és vannak tavasz közepén és végén virágzó kései tulipánok.

Változatos színűek, a szimpla tulipánok között találsz csillagformára nyíló, több színű virágot, egészen nagy sudár tulipánt és aprócska ékszertulipánt.


A szimpla tulipánokat is ültetheted cserépbe, magaságyásba, melyhez segítéget nyújt hogy a virágok leírásánál feltüntetve megtalálod, milyen helyre ültetheted ezeket a virágokat.

Az egyszerű virágú tulipán rengeteg változatát megtalálod virághagyma webshopunkban, válaszd ki ami neked tetszik és rendeld meg online.


VIRÁGZÁS:
április-május
MAGASSÁG:
35-40 cm
Csomagonkénti mennyiség:
5 db
 

Hogyan ültessük és gondozzuk a  szimpla virágú tulipánokat?

1. Válassz ki egy ültetési helyet a kertben, ahová a tulipánokat szeretnéd ültetni. A szimpla virágú tulipánok is teljes napsütésben és félárnyékban érzik jól magukat.
A szimpla virágú tulipánok közül az alacsony, vastag szárú tulipánok bírják a kora tavaszi keményebb időjárást is, a magasabb, nagy virágú fajtákat érdemes szélvédettebb helyre ültetni.

A  szimpla virágú tulipánok számos változatát ültetheted cserépbe, magaságyásba, kerti ágyásba, szegélynek és sziklakertbe is. Vannak olyan fajták amelyeket akár nagyobb balkonládába is ültethetsz.

2. Ültesd el a hagymákat.
A szimpla virágú tulipánokat legalább körméretüknek megfelelő mélységbe kell ültetni az előkészített talajba.
Egymástól méretük egy-másfélszeres távolságára ültesd ezeket a hagymákat is, majd takard be a tavaszi hagymáidat földdel.
Cserépben ültetheted a hagymákat az ajánlott távolságnál közelebb egymásho.


3.Ha száraz ősszel ültetsz, miután elültetted a hagymákat, öntözd meg, hogy segítsd a növény gyökereinek kialakulását.

4. Mulcsozd a talajt télire. A télre való felkészüléshez érdemes befedni a talajt mulccsal, hogy ezáltal megvédd a hagymákat a fagyoktól.

5. Tavasszal távolítsd el a mulcsot. A tavaszi utolsó fagy után távolíts el a mulcsot a virágágyásból, és öntözd meg a tulipánhagymákat. Néhány héten belül elkezdenek kihajtani, és kora tavasszal az első virágok között a  tulipánok is megörvendeztetnek virágzásukkal.Néhány további tipp a tulipánok gondozásához:

1. Trágyázás: a növekedési időszak alatt havonta egyszer tápoldatozd a növényt gazdag szerves trágyával, vagy egyéb tápanyaggal, hogy korai tulipánjaid a következő szezonban is virágzásra ösztönözd.


2. Öntözés: Miután eltávolítottad a mulcsot tavasszal a talajról, hetente egyszer öntözd meg a tulipánokat is.

3. Gondozás a korai tulipán elvirágzása után: az elszáradt, hervadt virágokat vágjuk le.
Ez az újbóli növekedés elősegítése érdekében történik, így a tulipánok hagymája fejlődik, növekszik, elősegítve ezel a következő évi dús virágzást és a hagymák szaporodását.


A lombozatot mindenképp addig hagyjuk a növényen, amíg a levelek teljesen megsárgulnak vagy megbarnulnak. A levelek táplálják a növényt, előkészítve a tulipánhagymákat a jövő tavaszi újabb virágzásra.

4. Újratelepítés: Ha a tulipánokat szeretnéd átültetni, a vegetációs időszak végén amikor a  virágzás befejeződött, visszahúzódtak a leveleik, ásd ki a hagymákat, és tárold őket száraz helyen.
Amint beköszönt az ősz, elültetheted a hagymákat, hogy felkészítsd őket a következő virágzásra.